سایت بدون – البته باید قبل از هر چیز بگوییم آن چیزی که ما به عنوان «خاکشیر» می شناسیم در واقع اسمش «خاکشی» است.خاکشی گیاهی یکساله یا دوساله از تیره شب بویان است که در دشت و کوهستان میروید و بلندی ساقه آن تا یک متر نیز میرسد. پائین گیاه کرک دارست در حالیکه بالای آن بدون کرک است
تخم این گیاه که همان خاکشی است ریز و کمی دراز و معمولاً به دو رنگ وجود دارد یکی از آنها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری برنگ قرمز تیره است.
ساقه از سطح زمین یا از قسمت های بالاتر منشعب شده و در نهایت به گل های زرد روشن می رسد که از خانواده شب بو می باشد. بخش خوراکی گیاه همان دانه های خاکشی است که در میوه های خورجین مانند و باریک گیاه قرار دارد.
خاکشیر را در ایران در تابستان برای رفع عطش و تشنگی مصرف می کنند البته این دانه در طب اسلامی کاربردهای بیشتری هم دارد.
مساله ای که در مورد خاکشیر مورد توجه است آن است که همه افراد با همه سلایق آن را دوست دارند و شربت آن را می نوشند
اصطلاح خاکشیر مزاج هم از این مساله می آید و به آدم هایی که می توانند با همه نوع آدمی سازگار می شوند و هر نوع غذایی را می خورند می گویند :خاکشیر مزاج
خاک شیر مزاج به فعل خوردن وار فعل خوردن ریشه ونسج ضرب المثلی پیدا و هویت نگرفته که ……؟!!!///